DUIDELIJKE STORYLINE

Jouw ideeën vertaald in een duidelijke storyline die antwoord geeft op vragen als: “Waar gaan we naar toe? Waarom? Wat en hoe gaan we dan doen?”. Hierbij maakt hij gebruik van de methode van het piramide principe. Deze methode geeft een heldere structuur om krachtig een boodschap te brengen.  Jij krijgt een plan vertaald in een PowerPoint storyline die je overtuigend kunt delen en bespreken met de organisatie. Zo kun je zaken in beweging zetten en verder aanscherpen.

Checklist

FEITEN BOVEN AANNAMES

Ernst-jan duikt in de cijfers en zal huidige omzet en rendement situatie op klantniveau analyseren en extrapoleren. Hij gaat aannames zo veel mogelijk onderbouwen met feiten zodat juiste keuzes gemaakt worden in de juiste richting. Jij krijgt een groeistrategie die cijfermatig onderbouwd is en gebaseerd op haalbare uitgangspunten. Een ambitieus en haalbaar toekomstplan is je basis voor succes.

Goal

ONDERSTEUNING BIJ IMPLEMENTATIE

Ernst-jan begeleidt de implementatie van de groeistrategie. Samen met jou gaat hij aan de slag om de strategie uit te rollen en een breed draagvlak te creëren binnen de organisatie. Denk aan werkgroepen formeren, ambassadeurs creëren om zo concreet het plan te vertalen in activiteiten en planning. Jij wordt op een praktische wijze ondersteund om je plan te vertalen in concrete acties en verander daadkracht in de organisatie.

Jij hebt ideeën en groei ambitie! Ik help deze te vertalen in een succesvolle Commerciële Strategie.

Samen gaan we aan de slag om jouw plannen en ambitie te vertalen in een onderbouwde commerciële groei strategie. Als sales consultant zorg ik dat jouw strategie deelbaar is met anderen en help je op weg met de implementatie.

Weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem Contact Op.

Sales Consultant in jouw bedrijf

Middels interviews en sparringsessies stel ik een bondig en passend verhaal op met duidelijke beelden en een heldere storyline. Zo bouwen we in een aantal slagen een plan in presentatievorm dat je eenvoudig kunt delen met jouw team en organisatie. Hierbij wil ik de kern van de strategie neerzetten in één krachtige slide. Een slide die iedereen kan begrijpen en onthouden. Dit legt een belangrijke basis voor de acceptatie van je plan.

Op basis van ontvangen omzet cijfers op klantniveau, omzetgroepen zal ik een analyse maken van de afgelopen periode. Op basis hiervan kunnen we prognose maken voor de omzetontwikkeling naar de toekomst. Zo wordt jouw ambitie vertaald in concrete omzetgroei cijfers voor de komende jaren, eventueel aangevuld met marge en rendement ontwikkeling.

Sales consulting. De tijdsduur voor het bouwen van een commerciële strategie bedraagt circa 6 tot 10 dagdelen. Met dit plan kun je de komende 2 tot 3 jaar vooruit.

Sales Consulting: het Piramide Principe voor een duidelijk verhaal

Het piramide principe is ontwikkeld door Barbera Minto (adviesbureau McKinsey). Het bestaat uit drie krachtige uitganspunten die de bases vormen voor de storyline van de strategie:

1. Bepaal je publiek en doel. Voor wie schrijf je en wat wil je bereiken.

2. Beschrijf eerst de situatie, bepaal de complicatie en formuleer de vraagstelling. Hierbij is de keuze van de vraagstelling essentieel, want de vraagstelling bepaald immers het antwoord.

3. Formuleer je kernboodschap. Dit is antwoord op de vraag die je hebt bepaald. Geef je antwoord altijd in drie delen. Onderzoek wijst uit dat mensen maar drie dingen kunnen onthouden in een verhaal, drie delen maakt je boodschap krachtig. Bouw de piramide op. Elk deel-antwoord kun je weer splitsen in drie sub- deel antwoorden enz. Ga hierbij niet te diep.

Volgens deze stappen zetten we een sterke storyline in elkaar voor meer omzet.

Klanten laten groeien - Uit het Sales Boek 'De Omzetfabriek'

Neem een kijkje in de bewezen methode van Ernst-jan. In dit whitepaper legt hij stap voor stap uit hoe jij meer omzet kan generen door alles te halen uit je huidige klanten.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Maak je team eigenaar van de groei strategie

Als sales consult help ik je ook bij de acceptatie en implementatie van de strategie. Acceptatie is een voorwaarde voor een succesvolle uitrol van de groeistrategie. Middels brainstormsessie in teams bouwen we aan de acceptatie van de strategie. Hierbij vertalen we het plan ook naar activiteiten en benoemen (vrijwillige) kar-trekkers. Als sales consult maak ik gebruik ik over diverse bewezen formats voor een leuke, nuttige en energieke brainstorm.

De rol in mij als sales consulent is die van procesbegeleider, jij als eigenaar van het plan kan dan lekker meedoen op de inhoud.  Ik zorg dat brainstorm goed verloopt en het beoogde resultaat van de brainstorm behaald wordt. Ook zorg ik voor verslaglegging van de brainstorm als naslagwerk voor vervolgacties. Van hieruit kan helpen om werkgroepen in de beweging te brengen en te houden. Het ontkoppelpunt van mijn input als salesconsultant bepaal jij.

Sales Consult nog waardevoller met Sales Coaching

Zoek je inspiratie voor jouw salesteam?
Ik help je graag. Als ervaren spreker neem ik jouw gezelschap mee op een inspirerende en leerzame reis met als eindbestemming: omzetgroei.

Afhankelijk van de doelgroep en specifieke wensen van de opdrachtgever richt ik een verkooptraining of salestraining, workshop of presentatie in die perfect aansluit bij de organisatie. Voor teams heeft een workshop sales zeker een meerwaarde.

Na afloop van een workshop of salestraining van de OmzetFabriek heb je de eerste stap gezet naar verbetering. Jouw medewerkers worden zich direct meer bewust van de kansen die zij hebben om tot omzetgroei te komen. Ook geeft een workshop of verkooptraining concrete actiepunten waarmee het verkoopteam direct aan de slag kan.

Een presentatie of workshop ‘Maak van jouw verkoopteam een omzetfabriek’ bestaat uit een voorgesprek, voorbereiding en de workshop van een dagdeel tot maximaal een dag. Ik als sales coach maak graag een voorstel op maat voor een presentatie, workshop of salestraining.

Meer over Sales Coaching

 

Sales Consulting: “Zelf heb ik een marketing- en online salesachtergrond. Ik heb Ernst-Jan gevraagd om me te helpen bij het bouwen van een commercieel plan waar mijn verkooporganisatie de komende jaren mee vooruit kan. Hier heeft hij geweldig geholpen.”

Damir Grcic | Directeur Klantacquisitie MKB Banking ABN AMRO

Sales consultant: Met 9000 medewerkers biedt Tzorg huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding door heel Nederland. Ernst-jan helpt met het ontwikkelen van de (commerciële) strategie.

“Ik zie bij Ernst-jan een enorme gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit. Hij kan van niets naar een concept denken. Hij heeft veel power. Hij heeft het T-huis gebouwd, hiermee kan ik in één oogopslag laten zien waar we voor staan en waar we voor gaan”

Marianne de Winter | Directeur Tzorg

Sales consult; Omnium Fiscaal Advies ontzorgt regionale administratiekantoren en boekhoudkantoren op het gebied van fiscale en financiële vraagstukken.

“Ernst-jan heeft me geholpen om naar mijn bedrijf te kijken op een manier zoals ik dat nog nooit gedaan heb. Vanuit analyse heeft hij me inzicht gegeven en zijn we samen aan de slag gegaan met acties die leiden tot meer omzet. Ernst-jan is gebleken de stok achter de deur te zijn voor de ontwikkeling van mijn bedrijf, ik denk dan aan woorden als omzetgroei, efficiency en aanpak.”

Wim van Gessel | Eigenaar