Cases

Interim Sales manager; Aanleiding was het vertrek van de salesmanager. Ernst-jan heeft een half jaar de operationele rol van salesmanager uitgevoerd. Dit voor twee dagen per week. Ook heeft hij met het team een plan gemaakt gericht op groei. Toen de nieuwe salesmanager was gevonden kon deze met volle vaart aan de slag. De overdracht was snel geregeld want Ernst-jan had geen verbinding gemaakt met bestaande klanten.

Xerox

Coach van het verkoopteam; 4DMS is een direct marketing bedrijf. Er was een team gestart met een nieuwe business lijn en wilde de groei versnellen. De salesmanager was vooral nodig voor de bestaande business. Ernst-jan is gevraagd om het nieuwe team te coachen met als doel omzetgroei. Er is een plan gemaakt. Vervolgens is er een periodieke overleg- en coaching structuur ingericht om focus te houden op de uitvoer van de acties.

4DMS

Consultent; Ernst-jan heeft de RvB van schoonmaakbedrijf CSU ondersteunt met de planvorming wat betreft de commerciële strategie. Hij heeft de verschillende groei elementen samengebracht in een krachtig plan met een heldere storyline. Hiermee kon de RVB de organisatie goed meenemen in de groeiplannen en ambities.

“EJ kenmerkt zich door zijn expertise op een breed speelveld van commercie en ondernemend handelen enerzijds en door zijn uitgesproken manier van verbinden anderzijds. Voor mij persoonlijk is hij daardoor een echte sparringpartner. EJ weet nieuwe en frisse inzichten te brengen, vraagt goed door naar de echte pijn en doelen. Vervolgens bijt hij zich vast. Dat levert stevige gesprekken op die echt het verschil maken tussen een quick fix en een duurzame aanpak bij het bereiken van je commerciële doelstellingen”

Esmeé Ficheroux | Raad van Bestuur CSU

Interim salesmanager; Ernst-jan is één vaste dag in de week aan de slag gegaan om de verkoopprocessen voor dit SW-bedrijf in te richten en succesvol te maken. Dit voor enerzijds het interne werkbedrijf en anderzijds voor de detacheringen groep. Er is een commerciële functie gecreëerd en ingevuld. Vervolgens heeft Ernst-jan zijn werkzaamheden overgedragen.

“Graag geef ik jou mijn zeer positieve referentie, gebaseerd op onze vruchtbare samenwerking van het afgelopen jaar”

Willem van Eijk | Algemeen directeur WNK

Coach van de ondernemer; XLW Solutions is een ICT bedrijf dat een platform heeft ontwikkeld welke op eenvoudige wijze al je online communicatie processen verbindt. Er is geen verkoop organisatie, de eigenaren doen de verkoop zelf. Hier wilden ze zichzelf verder in ontwikkelen om groei te versnellen. Op maandelijkse basis is er een coaching sessie met focus op commerciële onderwerpen en uitvoer van afgesproken acties. Vanuit zijn achtergrond en ervaring biedt Ernst-jan hier ook bredere coaching rond het ondernemerschap.

XL-Websolutions

Coach van het commerciële team; Morestorage is een fulfilmentbedrijf met een speerpunt voor internationale klanten die de Europese markt bedienen. Op verzoek van de directie heeft Ernst-jan op vaste periodieke basis commercieel overleg met het verkoopteam. De bestaande klant piramide wordt doorgenomen, de salesfunnel wordt bijgewerkt en offerte trajecten worden besproken. Ook worden commerciële acties bedacht en bewaakt. Dit geeft de ondernemer rust en zekerheid dat er gestructureerd gewerkt wordt aan de verkoop binnen zijn bedrijf.

More Storage

Sales consultant: Met 9000 medewerkers biedt Tzorg huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding door heel Nederland. Ernst-jan helpt met het ontwikkelen van de (commerciële) strategie.

“Ik zie bij Ernst-jan een enorme gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit. Hij kan van niets naar een concept denken. Hij heeft veel power. Hij heeft het T-huis gebouwd, hiermee kan ik in één oogopslag laten zien waar we voor staan en waar we voor gaan”

Marianne de Winter | Directeur Tzorg