Cases

Sales coaching: HIG Traffic Systems is toonaangevend in de verkeerssector en gespecialiseerd in verkeersmonitoring, kentekenherkenning voor opsporingsdoeleinden, tunnelsystemen, verkeersregelinstallaties, openbare verlichting, dynamisch verkeersmanagement en detectielussen.

“Ernst-jan heeft als verkoopcoach geholpen de verkoopinspanningen van mijn team beter meetbaar en stuurbaar te maken. Dit in combinatie met een actieplan heeft onze commerciële slagkracht flink verhoogd. Ernst-Jan heeft mij gedurende het proces op een prettige en constructieve wijze gecoacht en nieuwe waardevolle inzichten aangeleerd op het gebied van salesmanagement”

Michael Houtman | Sales manager

Sales coaching; Infiniot ondersteunt netbeheerders bij het realiseren van bedrijfswaarde met consultancy, software engineering en data intelligence services.

“Ernst-jan heeft nieuwe energie gebracht en voelbaar gemaakt hoe belangrijk sales binnen onze scale-up organisatie is. We hebben mogen ervaren hoe leuk het is om met elkaar aan sales te werken en successen te halen. Ik kom als technisch Manager uit een corporate, Ernst-jan heeft me ontbrekende sales skills bijgebracht. Ik kreeg niet altijd energie van sales, nu kan ik het inzetten als de basis van ons bestaan.”

Robin Hagemans | Managing Partner Infiniot B.V.

Verkoop coaching; Buffel groep is sterk in renovatie, transformatie en onderhoud van zakelijk vastgoed. Ze bieden een unieke ‘one stop shop’ oplossing voor vastgoedbeheerders, investeerders en eigenaren.

“Ernst-jan helpt als verkoopcoach met het inzichtelijk krijgen waar onze pijnpunten in het verkoopproces liggen en deze bij te sturen. Hierdoor hebben wij onze winratio flink kunnen verhogen.

Ernst-jan is de spiegel die je nodig hebt om goed naar jezelf te kijken en te zien waar je vast loopt.”

Tjalle Brouwer | Directeur

Consultent; Ernst-jan heeft de RvB van schoonmaakbedrijf CSU ondersteunt met de planvorming wat betreft de commerciële strategie. Hij heeft de verschillende groei elementen samengebracht in een krachtig plan met een heldere storyline. Hiermee kon de RVB de organisatie goed meenemen in de groeiplannen en ambities.

“EJ kenmerkt zich door zijn expertise op een breed speelveld van commercie en ondernemend handelen enerzijds en door zijn uitgesproken manier van verbinden anderzijds. Voor mij persoonlijk is hij daardoor een echte sparringpartner. EJ weet nieuwe en frisse inzichten te brengen, vraagt goed door naar de echte pijn en doelen. Vervolgens bijt hij zich vast. Dat levert stevige gesprekken op die echt het verschil maken tussen een quick fix en een duurzame aanpak bij het bereiken van je commerciële doelstellingen”

Esmeé Ficheroux | Raad van Bestuur CSU

Interim salesmanager; Ernst-jan is drie vaste dagen in de week aan de slag gegaan om de verkooporganisatie van Cycloon Post & Fietskoeriers te ontwikkelen en uit te bouwen. Dit met als doel om sterk te groeien. Hij heeft de marketing, het direct-salesteam, het aanbestedingsteam en de klantenservice naar een hoger plan gebracht. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling en groei van het platform Fietskoeriers.nl. Dit is een samenwerkingsplatform voor fietskoeriersbedrijven om pakketjes duurzaam op de fiets te bezorgen.

“Ernst-jan heeft mij geholpen met het bouwen van een groeistrategie. Vervolgens heb ik hem gevraagd om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met het commerciële team. Hij heeft het waar gemaakt. Een organisatie opgebouwd, een team neergezet en hiermee sterke omzetgroei gerealiseerd met veel nieuwe klanten. Bovendien heeft hij de basis gelegd om de groei te versnellen de komende jaren. Het is fijn samenwerken met Ernst-jan en hij is met zijn kennis en ervaring een goede aanvulling geweest voor ons Management team”.

 

Marieke Snoek | Algemeen directeur Cycloon Post & Fietskoeriers.nl

Sales coaching; MoreStorage is dé logistiek partner voor (internationale) handelaren en e-commerce ondernemers. Ze bieden wij oplossingen op het gebied van: webshop-logistiek, actie-logistiek, voorraad outsourcing, calamiteiten-logistiek en warehousing & distributie.

“Ernst-jan helpt als verkoopcoach met inzicht geven in resultaten, houdt grip op de lopende acties en weet de verkopers telkens te stimuleren om de doelstellingen te behalen.

Ernst-jan is voor ons de persoon die de doelen op groei realiseert en onze mensen in hun kracht neer kan zetten.“

Eddy Zegwaard | Ondernemer

Sales consult: OmniumDeBoekhouder is een laagdrempelig administratiekantoor voor MKB-ondernemers, ZZP’ers en particulieren. Ze verwerken de boekhouding van A tot Z en verzorgen belastingen, jaarrekening en salarisadministratie.

“Ernst-jan heeft ons geholpen met het neerzetten van een groeistrategie waar we de komende jaren mee verder kunnen. Hierbij biedt hij structuur om deze om te zetten in concrete plannen en acties. Ook ondersteunt hij ons bij de uitvoering en bewaking. Met zijn daadkracht heeft Ernst-jan onze organisatie echt in beweging gebracht.”

Erwin Tolhoek | Mede eigenaar

Sales consult; Omnium Fiscaal Advies ontzorgt regionale administratiekantoren en boekhoudkantoren op het gebied van fiscale en financiële vraagstukken.

“Ernst-jan heeft me geholpen om naar mijn bedrijf te kijken op een manier zoals ik dat nog nooit gedaan heb. Vanuit analyse heeft hij me inzicht gegeven en zijn we samen aan de slag gegaan met acties die leiden tot meer omzet. Ernst-jan is gebleken de stok achter de deur te zijn voor de ontwikkeling van mijn bedrijf, ik denk dan aan woorden als omzetgroei, efficiency en aanpak.”

Wim van Gessel | Eigenaar

Interim salesmanager; Ernst-jan is één vaste dag in de week aan de slag gegaan om de verkoopprocessen voor dit SW-bedrijf in te richten en succesvol te maken. Dit voor enerzijds het interne werkbedrijf en anderzijds voor de detacheringen groep. Er is een commerciële functie gecreëerd en ingevuld. Vervolgens heeft Ernst-jan zijn werkzaamheden overgedragen.

“Graag geef ik jou mijn zeer positieve referentie, gebaseerd op onze vruchtbare samenwerking van het afgelopen jaar”

Willem van Eijk | Algemeen directeur WNK

Coach van de ondernemer; XLW Solutions is een ICT bedrijf dat een platform heeft ontwikkeld welke op eenvoudige wijze al je online communicatie processen verbindt. Er is geen verkoop organisatie, de eigenaren doen de verkoop zelf. Hier wilden ze zichzelf verder in ontwikkelen om groei te versnellen. Op maandelijkse basis is er een coaching sessie met focus op commerciële onderwerpen en uitvoer van afgesproken acties. Vanuit zijn achtergrond en ervaring biedt Ernst-jan hier ook bredere coaching rond het ondernemerschap.

XL-Websolutions

Interim Sales manager; Aanleiding was het vertrek van de salesmanager. Ernst-jan heeft een half jaar de operationele rol van salesmanager uitgevoerd. Dit voor twee dagen per week. Ook heeft hij met het team een plan gemaakt gericht op groei. Toen de nieuwe salesmanager was gevonden kon deze met volle vaart aan de slag. De overdracht was snel geregeld want Ernst-jan had geen verbinding gemaakt met bestaande klanten.

Xerox

Coach van het verkoopteam; 4DMS is een direct marketing bedrijf. Er was een team gestart met een nieuwe business lijn en wilde de groei versnellen. De salesmanager was vooral nodig voor de bestaande business. Ernst-jan is gevraagd om het nieuwe team te coachen met als doel omzetgroei. Er is een plan gemaakt. Vervolgens is er een periodieke overleg- en coaching structuur ingericht om focus te houden op de uitvoer van de acties.

4DMS

Sales consultant: Met 9000 medewerkers biedt Tzorg huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding door heel Nederland. Ernst-jan helpt met het ontwikkelen van de (commerciële) strategie.

“Ik zie bij Ernst-jan een enorme gedrevenheid, enthousiasme en creativiteit. Hij kan van niets naar een concept denken. Hij heeft veel power. Hij heeft het T-huis gebouwd, hiermee kan ik in één oogopslag laten zien waar we voor staan en waar we voor gaan”

Marianne de Winter | Directeur Tzorg