Over Ernst-Jan

Missie

Met de OmzetFabriek wil ik verkooporganisaties succesvoller maken. Dit doe ik door een praktische, gestructureerde verkoopaanpak te realiseren die leidt tot solide omzetgroei en enthousiaste klanten. Hierbij zie ik verkoop als een productieproces dat je optimaal gaat inrichten en instellen.

Ambitie

Mijn ambitie is om mensen in sales te overtuigen dat verkopen een vak is. Een vak dat je kunt leren en waarin je je kunt bekwamen. Een vak waarin je succesvol kunt zijn door gestructureerd en gedisciplineerd aan de slag te zijn. Graag wil ik hierbij mijn kennis en ervaring doorgeven aan anderen, zodat zij succesvoller worden.

Om mijn missie en ambitie waar te maken, werk ik continu aan de volgende pijlers:

  1. Ik bied diensten op het gebied van commercieel interim management, verkoopcoaching, consult en inspiratie.
  2. Samen met Feike Cats werk ik in de KlanthousiasmeFabriek aan het succesvol implementeren van klantloyaliteit. Ons doel is om zowel klanten als medewerkers enthousiast te maken, wat een voorwaarde is voor solide omzetgroei.
  3. Ik vervul een actieve bestuursrol in de SMA, de vakvereniging voor commercieel Nederland. Dit is een platform dat saleskennis en een netwerk biedt aan sales professionals.

Achtergrond

Ik ben directeur van de OmzetFabriek en de KlanthousiasmeFabriek. Ik ben ondernemend, commercieel, strategisch en resultaatgericht. De beide fabrieken zijn mij op het lijf geschreven. Als echte klantenman stel ik in mijn handelen als ondernemer en manager altijd de klant centraal: ik ga voor enthousiaste klanten en meer omzet.

Het woord  ‘fabriek’ staat voor daadkracht en doen. Ik vind het heerlijk om met een team van mensen aan de slag te zijn en resultaten te halen. Ik ben een doener met visie. Met mijn technische achtergrond ben ik operationeel verantwoordelijk geweest voor diverse productieprocessen. Dit heeft de basis gelegd voor mijn gestructureerde en procesmatige commerciële aanpak.

Mijn achtergrond als zelfstandig ondernemer, in combinatie met mijn ruime ervaring in grote corporate organisaties, maakt mij een goede sparringpartner voor directie en management.

“Ernst-Jan is een van de meest (klant)gedreven en resultaatgerichte managers die ik ken met de unieke eigenschap om binnen deze enorme drive altijd oog te houden voor zijn mensen. Hij motiveert, inspireert en irriteert door de vinger direct op de zere plek te leggen. Zowel op conceptueel en strategisch als op operationeel niveau voelt Ernst-Jan zich thuis. En zijn enorme productiviteit maakt hem een genot om mee te werken.”

Micha Willemse, Ondernemer