Over Ernst-Jan

Missie

Ik wil de commerciële slagkracht en verkoopresultaten van organisaties structureel succesvoller maken. Hiervoor heb ik de methode van “De OmzetFabriek” ontwikkeld en vastgelegd in een boek: een aanpak om op een gestructureerde en eenvoudige wijze gezonde omzetgroei te realiseren. Een handleiding waarmee je je eigen maatwerk OmzetFabriek bouwt en optimaal instelt voor jouw situatie. Toepasbaar voor elke organisatie en in het bijzonder in de Business-to-Business markt. Het woord  “Fabriek” staat voor daadkracht en doen. Ik vind het heerlijk om met een team van mensen aan de slag te zijn, het beste uit hen te halen en resultaten te boeken. Ik ben van doen met een plan.

Ambitie

Mijn ambitie is om organisaties verder te helpen in de ontwikkeling van hun commerciële aanpak. Hierbij wil ik enerzijds meetbare processen en structuur bieden. Anderzijds wil ik de mensen die binnen de commerciële processen actief zijn, optimaal in hun kracht en energie zetten. Graag wil ik hierbij mijn kennis en ervaring doorgeven aan anderen, zodat zij succesvoller worden.

Om mijn missie en ambitie waar te maken, werk ik aan de volgende pijlers:

  • Ik ben graag (tijdelijk) aan de slag om methode van De OmzetFabriek te implementeren binnen organisaties die dit nodig hebben. Hiervoor bied ik diensten op het gebied van commercieel interim management, verkoop coaching en salesconsult.
  • Ik zoek en creëer synergie door het inrichten van samenwerkingen om de methode van de OmzetFabriek een breder bereik te geven.
  • Ik ben continue bezig met het ontwikkelen en verstevigen van de methode zelf, op basis van nieuwe ervaringen bij bedrijven/ organisaties in verschillende branches.

Achtergrond

Na mijn opleiding bedrijfskunde, ben ik mijn carrière begonnen in de productieomgeving van grote bedrijven. De focus lag op efficiency en kwaliteit. In de jaren negentig ben ik voor mezelf begonnen met partners met een fysiek media bedrijf. Toen kwam het woord ‘klant’ voor mij centraal te staan. Zonder klanten geen werk, zonder werk geen omzet, geen facturen, geen geld. Als ik meewerkte in de hal, bespaarde ik slechts een uurtarief van een ander. Haalde ik klanten binnen, dan groeide de omzet van het bedrijf.

Midden in de online revolutie verkochten we ons bedrijf aan een beursgenoteerde corporate organisatie. Ik heb als directeur een belangrijke bijdrage geleverd in de aanhechting van het bedrijf en het waarmaken van de overname doelstellingen. Deze stap heeft me veel gebracht in mijn persoonlijke ontwikkeling. De basis was gelegd voor De OmzetFabriek: mijn ervaring als zelfstandig ondernemer in combinatie met een rol als professional binnen een groot corporate bedrijf. Deze combinatie maakt mij een goede sparringpartner voor directie en management.

In deze periode heb ik ook de SMA ontdekt, de vakvereniging voor commercieel Nederland. Een club die veel kennis deelt over het vak sales en een netwerk biedt van commercieel directeuren, sales professionals en specialisten. Ik heb me het afgelopen decennium actief ingezet als bestuurslid van deze club, en zo een mooi netwerk opgebouwd en veel kennis op gedaan. Hier heb ik het besluit genomen om weer als zelfstandige aan de slag te gaan met “De OmzetFabriek” en de methode vast te leggen in een boek.

Wat anderen zeggen over Ernst-Jan

“Ernst-Jan is een van de meest (klant)gedreven en resultaatgerichte managers die ik ken met de unieke eigenschap om binnen deze enorme drive altijd oog te houden voor zijn mensen. Hij motiveert, inspireert en irriteert door de vinger direct op de zere plek te leggen. Zowel op conceptueel en strategisch als op operationeel niveau voelt Ernst-Jan zich thuis. En zijn enorme productiviteit maakt hem een genot om mee te werken.”

Micha Willemse | Ondernemer

Sales consult: OmniumDeBoekhouder is een laagdrempelig administratiekantoor voor MKB-ondernemers, ZZP’ers en particulieren. Ze verwerken de boekhouding van A tot Z en verzorgen belastingen, jaarrekening en salarisadministratie.

“Ernst-jan heeft ons geholpen met het neerzetten van een groeistrategie waar we de komende jaren mee verder kunnen. Hierbij biedt hij structuur om deze om te zetten in concrete plannen en acties. Ook ondersteunt hij ons bij de uitvoering en bewaking. Met zijn daadkracht heeft Ernst-jan onze organisatie echt in beweging gebracht.”

Erwin Tolhoek | Mede eigenaar

Sales coaching; Infiniot ondersteunt netbeheerders bij het realiseren van bedrijfswaarde met consultancy, software engineering en data intelligence services.

“Ernst-jan heeft nieuwe energie gebracht en voelbaar gemaakt hoe belangrijk sales binnen onze scale-up organisatie is. We hebben mogen ervaren hoe leuk het is om met elkaar aan sales te werken en successen te halen. Ik kom als technisch Manager uit een corporate, Ernst-jan heeft me ontbrekende sales skills bijgebracht. Ik kreeg niet altijd energie van sales, nu kan ik het inzetten als de basis van ons bestaan.”

Robin Hagemans | Managing Partner Infiniot B.V.