DAADKRACHTIG EN ERVAREN

Ernst-jan is een senior professional die met frisse blik regie pakt over jouw verkooporganisatie. Met zijn daadkracht, ervaring en mensgerichte aanpak neemt hij de leiding over het verkoopteam. Jij krijgt een interim salesmanager die het verkoopteam op koers brengt om de omzet doelstellingen te realiseren.

EEN GESTRUCTUREERDE AANPAK

Ernst-jan werkt volgens de methode van de OmzetFabriek, een eenvoudige bewezen methode voor gezonde omzetgroei. Hij ontwikkelt het team, de aanpak met als resultaat  een flinke verhoging van de winratio op verkoopkansen. Jij krijgt waar voor je geld. De samenwerking met Ernst-jan zal altijd leiden tot meer omzet.

DE JUISTE VERVANGING

Ernst-jan helpt met het vinden van de juiste opvolger. Hij helpt met juiste profiel en het selectieproces. Hij zorgt voor een goed inwerkprogramma en overdracht van de werkzaamheden. Jij krijgt een nieuwe commercieel manager die een optimale uitgangspositie heeft om succesvol te zijn.  

Succesvol Interim Sales Manager of Interim Verkoop Directeur

Wanneer een commercieel verantwoordelijke plotseling uit een organisatie weg valt kan dit leiden tot verslechterde verkoopresultaten en het missen van doelstellingen. De oplossing is een bekwame interim verkoop manager die zich niet verbindt met klanten, maar zich focust op het realiseren van de commerciële doelstellingen door het verkoopteam.

Snel in actie met een Interim Sales Manager

Als een commercieel verantwoordelijke wegvalt kan dit betekenen dat dat er iets aan de hand is in een organisatie. Het gevolg is dat, door onvoldoende plan en sturing, het lastig wordt om de commerciële organisatie op koers te houden en omzet te genereren. Het duurt vaak een aantal maanden voordat de nieuwe commercieel verantwoordelijke start. Deze start dan met een achterstand en heeft een relatief hoog afbreuk risico. Een interim sales manager is direct inzetbaar wanneer je bedrijf dat nodig heeft en gaat daadkrachtig aan de slag om voor je de beoogde verkooptargets waar te maken.

De voordelen van een ervaren Interim Sales Manager

Focus op Organisatie

Binden met het team

De interim Head of Sales gaat direct aan de slag met de lopende sales processen met als doel omzet genereren. Hij begeleidt het huidige commerciële team en ondersteunt de offertetrajecten om van lopende kansen, deals te maken. Nieuwe klanten worden verankerd bij bestaande commercieel verantwoordelijke, denk aan accountmanagers en medewerkers van de binnendienst. Zo bindt de Interim Sales Manger zich niet structureel met de klant. Hierdoor heeft hij volle aandacht voor het zo optimaal mogelijk instellen en inrichten van de sales processen en het coachen van het team.

 

Over Gekwalificeerd

Meer dan sales manager

Met kennis over verkoopprocessen, pijplijn bewaking, forecasting, rapportage, targetsetting, budgettering, marketing en aftersales, heeft de Interim Sales manager een uitstekend oog op de commerciële situatie. Maar succesvol Interim Sales Management gaat verder dan sales alleen. Omdat Ernst-jan ook zelf al jaren ondernemer is,  gaat zijn focus verder dan alleen het verkoopteam en het behalen van de verkoopdoelstellingen. Hij bezit kennis over bredere vraagstukken binnen organisaties en is bekend met de diverse bedrijfsprocessen. Hierdoor is hij een uitstekende sparringpartner voor directie en MT.

Permanente Vervanging

De juiste opvolger op de juiste plek

De interim sales manager draagt bij aan het vinden van een passende structurele opvolger. Zo helpt hij bij het opstellen van het juiste profiel en selectie van kandidaten. Uiteraard zorgt de interim salesmanager voor een optimale onboarding en inwerkprogramma en draagt zijn werkzaamheden zorgvuldig over. Zo heeft de nieuwe verkoopmanager een optimale start en is de basis gelegd om langdurig succesvol te zijn.

 

Ook meer kanten en meer omzet?

Is er een gat gevallen in je bedrijf, of behoefte aan een sterke(re) commerciële organisatie? Neem vrijblijvend contact op om te kijken hoe ik jouw verkoopresultaat een boost kan geven.

Neem direct contact op

Realisatiekracht

Een ervaren interim salesmanager heeft een grote realisatiekracht. Hij zal zorgen dat het verkoopteam in de DOE-modus staat: mouwen opstropen en aan de slag. De interim salesmanager zorgt voor inzicht in cijfers en feiten en stuurt de individuele prestaties van het accountmanagers. Wat is de waarde van de verkooppijplijn, hoeveel offertes lopen er? Wat is de winratio op offertes, hoeveel afspraken hebben de verkopers met bestaande en nieuwe klanten?

De interim verkoopmanager stuurt op activiteiten. In een metafoor van voetbalcoach: Het heeft als voetbalcoach geen zin om tegen je team te zeggen: “Scoor meer doelpunten!”. Die doelpunten zijn het gevolg van verbeteringen van de activiteiten van de spelers (bal sneller rond laten gaan, meer over links, compacter spelen). De les is simpel: je kunt resultaten niet sturen, je kunt alleen activiteiten sturen. De interim salesmanager helpt de verkoopteamleden om hun activiteiten te verbeteren, zo volgen de resultaten vanzelf. Uiteraard geeft hij hierbij zelf het goede voorbeeld.

Meer dan een Interim Sales Manager door Sales Coaching

Als interim sales manager is één van mijn doelen het verkoop team beter maken. Door middel van sales coaching werk ik samen met het team aan het continue optimaliseren van de verschillende stappen in het verkoopproces om uiteindelijk meer omzet te genereren. Een interim salesmanager organiseert in ieder geval de volgende coachingsmomenten:

  • Verkoop overleg: Als verkoper ben je veelal individueel bezig. Het sales overleg is hét moment waarop het team van elkaar leert door het uitwisselen van kennis, ervaringen (tops en flops), tips, best practices e.d. . Je teams doen meer dan alleen verkopen, ze achterhalen de wensen en behoeften van de zakelijke klanten en denken mee aan de perfecte oplossing. In dit overleg worden de cijfers besproken zoals new business realisatie en omzetgroei of -daling van bestaande klanten. In dit overleg worden ook klantklachten meegenomen.
  • Pijplijn overleg: Sturen op de pijplijn en de omzetontwikkeling op klantniveau. Bespreek met je team concreet de openstaande kansen met als doel de slagingskans te vergroten. Wat is de volgende stap? Hoe kunnen we de verkoop kans in beweging houden met altijd als doel om tot een deal te komen?
  • Joint visits afleggen: Het verkoopgesprek is bepalend voor het succes. Naast een goede voorbereiding is het ook nodig dat je eerlijke opbouwende feedback krijgt. Dit op basis van feitelijke observatie van hoe jij verkoopgesprekken voert in de praktijk. De salesmanager zal dan ook regelmatig op afspraak meegaan. Hij neemt het gesprek niet over maar observeert. Deze observaties en de daaruit voortvloeiende adviezen bespreek je na het verkoopgesprek met elkaar.
  • Persoonlijke coaching: Dit betreft individuele begeleiding door de salesmanager, waarbij zeer specifiek kan worden gewerkt aan kennis en vaardigheden. De salesmanager verzamelt zoveel mogelijk concrete observaties die als startpunt dienen voor een coaching gesprek.

 

Lees meer over Sales Coaching

Dit doen wij voor onder andere...

Wat medewerkers zeggen:

Kritisch en betrokken, dat is de beste typering die ik kan geven. Ernst-jan daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Hij neemt geen genoegen met de status-quo, haalt je uit je comfortzone en tilt je naar een hoger plan. Goed voor jou én de organisatie.” Marike ter Pelle | Tender manager Cycloon Post & Fietskoeriers

“Ernst-jan heeft als “The Godfather 😉 ” van Cycloon, Cycloon naar een hoger, meer volwassen, professioneler niveau gebracht. Vele mooie resultaten geboekt met zijn doelgerichte, pragmatische aanpak waar ik van hou. Ik heb veel van hem geleerd, dank hiervoor.“ Ivo Noij | senior account manager Cycloon Post & Fietskoeriers

Dit zeggen klanten over de OmzetFabriek

Interim salesmanager; Ernst-jan is één vaste dag in de week aan de slag gegaan om de verkoopprocessen voor dit SW-bedrijf in te richten en succesvol te maken. Dit voor enerzijds het interne werkbedrijf en anderzijds voor de detacheringen groep. Er is een commerciële functie gecreëerd en ingevuld. Vervolgens heeft Ernst-jan zijn werkzaamheden overgedragen.

“Graag geef ik jou mijn zeer positieve referentie, gebaseerd op onze vruchtbare samenwerking van het afgelopen jaar”

Willem van Eijk | Algemeen directeur WNK

Interim Sales manager; Aanleiding was het vertrek van de salesmanager. Ernst-jan heeft een half jaar de operationele rol van salesmanager uitgevoerd. Dit voor twee dagen per week. Ook heeft hij met het team een plan gemaakt gericht op groei. Toen de nieuwe salesmanager was gevonden kon deze met volle vaart aan de slag. De overdracht was snel geregeld want Ernst-jan had geen verbinding gemaakt met bestaande klanten.

Xerox

Interim salesmanager; Ernst-jan is drie vaste dagen in de week aan de slag gegaan om de verkooporganisatie van Cycloon Post & Fietskoeriers te ontwikkelen en uit te bouwen. Dit met als doel om sterk te groeien. Hij heeft de marketing, het direct-salesteam, het aanbestedingsteam en de klantenservice naar een hoger plan gebracht. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling en groei van het platform Fietskoeriers.nl. Dit is een samenwerkingsplatform voor fietskoeriersbedrijven om pakketjes duurzaam op de fiets te bezorgen.

Ernst-jan heeft mij geholpen met het bouwen van een groeistrategie. Vervolgens heb ik hem gevraagd om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met het commerciële team. Hij heeft het waar gemaakt. Een organisatie opgebouwd, een team neergezet en hiermee sterke omzetgroei gerealiseerd met veel nieuwe klanten. Bovendien heeft hij de basis gelegd om de groei te versnellen de komende jaren. Het is fijn samenwerken met Ernst-jan en hij is met zijn kennis en ervaring een goede aanvulling geweest voor ons Management team.

 

Marieke Snoek | Algemeen directeur Cycloon Post & Fietskoeriers.nl