Goal

DE REGIE OVER JOUW VERKOOPORGANISATIE

Met een frisse blik de regie pakken over jouw verkooporganisatie. Jouw organisatie krijgt een Interim Sales Manager die het verkoopteam op koers brengt. Om vanuit daar toe te werken naar gezonde omzetgroei.

Timeline schematisch

BEWEZEN METHODE VOOR GEZONDE OMZETGROEI

De methode van de OmzetFabriek is een eenvoudige bewezen methode voor gezonde omzetgroei. Ontwikkeling van het team en de aanpak met als resultaat een verhoging op verkoopkansen.

Kennis schematisch

DE JUISTE VERVANGING

Waar normale Interim Sales Managers na verloop van tijd afscheid nemen, begeleiden wij jou bij het vinden van de juiste opvolger. Met het opstellen van het juiste profiel en het selectieproces gaan we samen op zoek naar een geschikte opvolger.

Succesvol Interim Sales Manager of Interim Verkoop Directeur

Plotselinge uitval van een commercieel verantwoordelijke. Dit zorgt in de meeste gevallen voor verslechterde verkoopresultaten en het mislopen van commerciële doelstellingen.

Los dit op door een ervaren interim salesmanager of verkoopdirecteur in te huren. Eén die zich niet verbindt met klanten, maar zich focust op het realiseren van commerciële doelstellingen.

Snel in actie met een Interim Sales Manager

 • Na uitval van een commercieel verantwoordelijke is het belangrijk om snel in actie te komen. Een nieuw commercieel verantwoordelijke is vaak pas na een aantal maanden gevonden.
 • Na het wegvallen een commercieel verantwoordelijke is het vinden van een tijdelijke vervanger topprioriteit. Zonder plan en sturing is een salesorganisatie als een schip zonder kapitein.
 • Een interim sales manager biedt de uitkomst. Een interim sales manager is direct inzetbaar en gaat daadkrachtig aan het werk om de beoogde verkooptargets te realiseren.

De voordelen van een ervaren Interim Sales Manager

Focus op Organisatie

Binden met het team

Het doel van een interim sales manager is om direct aan de slag te gaan met lopende sales processen. Een interimmanager biedt ondersteuning aan het huidige commerciële team bij offertetrajecten en geeft aandacht aan het instellen en inrichten van sales processen. De binding met het bestaande team is topprioriteit.

De voordelen van een interim sales manager?

 • Het bestaande team wordt ondersteund
 • Lopende offertetrajecten veranderen in deals
 • Salesprocessen worden geoptimaliseerd

 

Meer dan een salesmanager

Ondernemersbloed

Een interim sales manager met een passie voor ondernemen heeft kennis over:

 • Verkoopprocessen
 • Pijplijn bewaking en forecasting
 • Rapportage
 • Targetsetting
 • Budgettering
 • Marketing / HR

Een interim sales manager die ook als sparringpartner voor directies en bestuursleden fungeert.

Gezonde omzetgroei

 

Permanente Vervanging

De zoektocht naar opvolging

De interim sales manager is niet voor de lange termijn. Er zal dus een passende opvolger gevonden moeten worden. Dit begint bij het opstellen van het juiste profiel. Vervolgens kan de selectie van de kandidaten starten. Het is belangrijk dat de werkzaamheden zorgvuldig worden overgedragen.

De interim sales manager zorgt voor een optimale onboarding en het inwerkprogramma. De nieuwe sales manager heeft dan een optimale start en kan verder bouwen op deze basis voor langdurig succes.

 

Ook meer klanten en meer omzet?

Is er sprake van uitval binnen jouw bedrijf of wilt u vrijblijvend meer informatie? Neem contact op om te kijken wat de mogelijkheden zijn en hoe wij jou kunnen helpen.

Neem direct contact op

Realisatiekracht

Het verkoopteam moet in de DOE-modus staan. Dit houdt in dat de mouwen worden opgestroopt en het team aan de slag gaat.

Een ervaren interim salesmanager heeft een grote realisatiekracht. Hij zal zorgen dat het verkoopteam in de DOE-modus staat: mouwen opstropen en aan de slag. De interim salesmanager zorgt voor inzicht in cijfers en feiten en stuurt de individuele prestaties van het accountmanagers. Wat is de waarde van de verkooppijplijn, hoeveel offertes lopen er? Wat is de winratio op offertes, hoeveel afspraken hebben de verkopers met bestaande en nieuwe klanten?

De interim verkoopmanager stuurt op activiteiten. In een metafoor van voetbalcoach: Het heeft als voetbalcoach geen zin om tegen je team te zeggen: “Scoor meer doelpunten!”. Die doelpunten zijn het gevolg van verbeteringen van de activiteiten van de spelers (bal sneller rond laten gaan, meer over links, compacter spelen). De les is simpel: je kunt resultaten niet sturen, je kunt alleen activiteiten sturen. De interim salesmanager helpt de verkoopteamleden om hun activiteiten te verbeteren, zo volgen de resultaten vanzelf. Uiteraard geeft hij hierbij zelf het goede voorbeeld.

Klanten laten groeien - uit het verkoop boek 'De Omzetfabriek'

Omzetgroei door meer te halen uit de bestaande klanten? Ernst-jan legt uit hoe de huidige klanten bijdragen aan het groeien van de omzet en geeft een handleiding om dit toe te passen in jouw bedrijf.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan een Interim Sales Manager door Sales Coaching

Als interim sales manager is één van mijn doelen het verkoop team beter maken. Door middel van sales coaching werk ik samen met het team aan het continue optimaliseren van de verschillende stappen in het verkoopproces om uiteindelijk meer omzet te genereren. Een interim salesmanager organiseert in ieder geval de volgende coachingsmomenten:

 • Verkoop overleg: Als verkoper ben je veelal individueel bezig. Het sales overleg is hét moment waarop het team van elkaar leert door het uitwisselen van kennis, ervaringen (tops en flops), tips, best practices e.d. . Je teams doen meer dan alleen verkopen, ze achterhalen de wensen en behoeften van de zakelijke klanten en denken mee aan de perfecte oplossing. In dit overleg worden de cijfers besproken zoals new business realisatie en omzetgroei of -daling van bestaande klanten. In dit overleg worden ook klantklachten meegenomen.
 • Pijplijn overleg: Sturen op de pijplijn en de omzetontwikkeling op klantniveau. Bespreek met je team concreet de openstaande kansen met als doel de slagingskans te vergroten. Wat is de volgende stap? Hoe kunnen we de verkoop kans in beweging houden met altijd als doel om tot een deal te komen?
 • Joint visits afleggen: Het verkoopgesprek is bepalend voor het succes. Naast een goede voorbereiding is het ook nodig dat je eerlijke opbouwende feedback krijgt. Dit op basis van feitelijke observatie van hoe jij verkoopgesprekken voert in de praktijk. De salesmanager zal dan ook regelmatig op afspraak meegaan. Hij neemt het gesprek niet over maar observeert. Deze observaties en de daaruit voortvloeiende adviezen bespreek je na het verkoopgesprek met elkaar.
 • Persoonlijke coaching: Dit betreft individuele begeleiding door de salesmanager, waarbij zeer specifiek kan worden gewerkt aan kennis en vaardigheden. De salesmanager verzamelt zoveel mogelijk concrete observaties die als startpunt dienen voor een coaching gesprek.

Behoefte aan een interim sales manager?

Heb je behoefte aan een interim sales manager of Interim sales director die niet alleen focust op de schade beperken, maar zich inzet om jouw commerciële organisatie en de verkoop resultaten te verbeteren? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Contact

Dit doen wij voor onder andere...

Wat medewerkers zeggen:

Kritisch en betrokken, dat is de beste typering die ik kan geven. Ernst-jan daagt je uit om het beste uit jezelf te halen. Hij neemt geen genoegen met de status-quo, haalt je uit je comfortzone en tilt je naar een hoger plan. Goed voor jou én de organisatie.” Marike ter Pelle | Tender manager Cycloon Post & Fietskoeriers

“Ernst-jan heeft als “The Godfather 😉 ” van Cycloon, Cycloon naar een hoger, meer volwassen, professioneler niveau gebracht. Vele mooie resultaten geboekt met zijn doelgerichte, pragmatische aanpak waar ik van hou. Ik heb veel van hem geleerd, dank hiervoor.“ Ivo Noij | senior account manager Cycloon Post & Fietskoeriers

Dit zeggen klanten over de OmzetFabriek

Interim salesmanager; Ernst-jan is één vaste dag in de week aan de slag gegaan om de verkoopprocessen voor dit SW-bedrijf in te richten en succesvol te maken. Dit voor enerzijds het interne werkbedrijf en anderzijds voor de detacheringen groep. Er is een commerciële functie gecreëerd en ingevuld. Vervolgens heeft Ernst-jan zijn werkzaamheden overgedragen.

“Graag geef ik jou mijn zeer positieve referentie, gebaseerd op onze vruchtbare samenwerking van het afgelopen jaar”

Willem van Eijk | Algemeen directeur WNK

Interim Sales manager; Aanleiding was het vertrek van de salesmanager. Ernst-jan heeft een half jaar de operationele rol van salesmanager uitgevoerd. Dit voor twee dagen per week. Ook heeft hij met het team een plan gemaakt gericht op groei. Toen de nieuwe salesmanager was gevonden kon deze met volle vaart aan de slag. De overdracht was snel geregeld want Ernst-jan had geen verbinding gemaakt met bestaande klanten.

Xerox

Interim salesmanager; Ernst-jan is drie vaste dagen in de week aan de slag gegaan om de verkooporganisatie van Cycloon Post & Fietskoeriers te ontwikkelen en uit te bouwen. Dit met als doel om sterk te groeien. Hij heeft de marketing, het direct-salesteam, het aanbestedingsteam en de klantenservice naar een hoger plan gebracht. Ook heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd in de ontwikkeling en groei van het platform Fietskoeriers.nl. Dit is een samenwerkingsplatform voor fietskoeriersbedrijven om pakketjes duurzaam op de fiets te bezorgen.

“Ernst-jan heeft mij geholpen met het bouwen van een groeistrategie. Vervolgens heb ik hem gevraagd om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan met het commerciële team. Hij heeft het waar gemaakt. Een organisatie opgebouwd, een team neergezet en hiermee sterke omzetgroei gerealiseerd met veel nieuwe klanten. Bovendien heeft hij de basis gelegd om de groei te versnellen de komende jaren. Het is fijn samenwerken met Ernst-jan en hij is met zijn kennis en ervaring een goede aanvulling geweest voor ons Management team”.

 

Marieke Snoek | Algemeen directeur Cycloon Post & Fietskoeriers.nl